Fiind aleasă corect, aceasta oferă un suport adecvat corpului tău și o odihnă de calitate noapte de noapte. Însă, există un lucru de care mulți dintre noi nu țin cont, și anume: protejarea saltelei.
Aceasta poate fi simplă sau impermiabilă, aplicîndu-se peste saltea. Cele mai des utilizate sunt husele prevăzute cu elastice pe colțuri ce fixează husa de saltea.
O altă protecție pentru saltea, care îți poate oferi și un plus de confort, este salteaua topper. Topper-ul este o suprasaltea, din spuma memory (sau poliuretan) cu o grosime de 5 cm. Aceasta se așează pe salteaua de bază, având aceleași dimensiuni.
Aceste tipuri de protecție au un rol important pentru saltea, avînd un șir de beneficii, cum ar fi:
- Protejarea împotriva petelor.
În momentul în care investești bani într-o saltea de înaltă calitate, ai vrea să o menții curată cît mai mult timp. Astfel, datorită unei huse de protecție, vei putea evita apariția și menținerea petelor pe saltea.
- Protecția împotriva umezelei.
- Prelungirea duratei de viață a saltelei.
Fiecare model de saltea are o anumită durată de viață. Însă, atunci cînd aceasta nu este protejată corespunzător, durata de viață a saltelei se poate micșora. În acest mod, nu vei avea posibilitatea să te bucuri din plin de achiziție, pe cînd o protecție adecvată poate prelungi viața saltelei.
- Protejarea împotriva prafului.
Este cert că o saltea, la fel ca și o încăpere, nu poate fi menținută într-o perfectă curățenie, lipsă de praf sau organisme alergenice. Însă, o îngrijire periodică și o protecția pe măsură, poate să-ți fie de folos o perioadă lungă de timp.
Deci, iată principalele beneficii ale unei protecții de saltea. Astfel, putem spune că aceste 2 tipuri de protecții de saltea au scopul de a prelungi confortul și caracteristicile saltelei pe o perioadă cît mai îndelungată de timp, cît și de a proteja sănătatea celor ce dorm pe aceasta.